Pilates

Home  >>  Pilates

tasapaino

MITÄ PILATES ON?

”Kuuntele hiljaisuutta omassa kehossasi.”

Pilates on Joseph Pilateksen (1880-1967) kehittämä kehonhallintamenetelmä. Ensi alkuun se tunnettiin nimellä Contrology, tänä päivänä harjoitusmuoto tunnetaan nimellä Pilates eri puolilla maailmaa. Pilates luetaan usein ns. body-mind -lajeihin, joissa kehon ja mielen harjoitus kulkevat rinta rinnan. Pilates-metodin keskeisiä periaatteita ovat muun muassa hallinta, hengitys, keskittyminen, tarkkuus ja virtaava liike. Meille Fysio-Pisteessä Pilates on prosessi: uskomme, että turvallisessa ja ammattitaitoisessa ohjauksessamme voit jatkuvasti kehittyä oman kehosi tunnistamisessa ja tiedostamisessa.

MIKSI PILATES?

Pilates-harjoittelu kehittää voimaa, kestävyyttä sekä liikkuvuutta. Se parantaa kehonhallintaa, tasapainoa sekä kehotietoisuutta. Pilateksen avulla voit saavuttaa voimakkaan ja elastisen kehon, kohentaa ryhtiäsi, koordinaatiokykyäsi sekä keskittymiskykyäsi. Pilates-harjoittelu on tuonut avun myös monille niska/hartia- tai selkäkivuista kärsineille.

KENELLE PILATES SOPII?

Pilates sopii kaikille, niin satunnaisille kuntoilijoille kuin huippu-urheilijoille. Harjoitteita voidaan räätälöidä esimerkiksi loukkaantumisesta kuntoutuville ja synnytyksestä palautuville. Pilates-harjoittelu kannattaa aina aloittaa kartoittamalla itsellesi sopivantasoinen ryhmä. Niin saat parhaan hyödyn harjoittelusta. Samalla on hyvä varmistaa Pilates-opettajan pätevyys.

kontrologia